Psykologinen vyöhyketerapia / tunnevyöhyketerapia

Hoidon tarkoituksena tunneprosesoinnin lisäksi, on avata oma tiedostamaton tunnemaailma ja intuitio. Opit kuuntelemaan omaa sisäistä ääntäsi ja olemaan läsnä kehossasi. Sinun elämäsi tarina – ja myöhemmin myös perimäsi tarina- on pohjana hoidon kululle. Tarkoituksena onkin ymmärtää tapahtumien merkitykset, kuin myös omat tunteet ja sen aiheuttamat käytösmallit ja puolustusmekanismit elämässäsi. Apuna käytetään keskustelua, kysymyksiä ja elämänkaarihaastattelua, sekä koko keholta tehtävää vyöhyketerapiaa hoitopöydällä maaten. Keho otetaan avuksi vaikeiden tunteiden ymmärtämiseksi ja löytämiseksi. Keholla on tunnemuisti, joka usein jää järkisyiden alle kuuntelemattomaksi. Opit nimeämään tunteesi ja oman tapasi käsitellä ne. Ymmärrät, että pääasiallisten syiden taustalla on aina piilotettuja syitä ja väärin lapsuudessa opittuja tapoja. Hoito etenee aina sinun omaan tahtiisi. Tavoitteena on löytää sisäinen rauha, oma itsensä aito arvostus sekä kyky ottaa itse vastuu elämän tuomista haasteista.
Tunnevyöhyketerapia käy myös lyhytterapiana yksittäisen ongelman ratkaisemiseen, jolloin jo kerta voi riittää.

Hoidossa opetellaan oma yksilöllinen tapa prosessoida. Jos tunteet ja niiden kohtaaminen eivät ole tuttua, opetellaan ne yhdessä. Tukena käytettään erilaisia harjoitteita ja askelletaan pienin askelin kohti aitoa tuntemista. Samalla tulevat tutuksi oma henkilökohtaiset prosessoinnin esteet ja ymmärretään sisäisen lapsen merkitys tunne-elämässämme. Saat konkreettiset eväät mukaasi käytännön harjoitteluun. Myös ainoastaan tunneohjaus onnistuu ilman kehohoitoa. Mainitse siitä ajanvarauksen yhteydessä.

Yleisempiä syitä tulla hoitoon
* Kun jäädään jumiin omiin vanhoihin uskomuksiin, tapoihin ja tunnemalleihin, jolloin tiedostamattomana ne aiheuttavat ongelmia elämässä.
* Kun kehoon kertyyy kireyksiä, kipuja sekä outoja tuntemuksia, joille ei löydy aina selitystä.
* Kun ajatukset kiertävät kehää, tunnemaailmamme on sekaisin aiheuttaen elämääsuorittavaa käytöstä.
* Oman perimänsä ymmärtäminen
* Oman sairauden syntyhistorian ymmärtäminen
* Itsensä arvostamisen vaikeus
* Elämämuutostarve
* Halu tutustua aitoon itseensä
* Stressi
* Loppuunpalaminen
* Masennus
* Ahdistus
* Paniikkioireet
* Suru
* Elämän haasteet
* Lapsen myötä tulevat uudet tunteet
* Negatiiviset uskomukset itsestään 

*  Tarve opetella tuntemista
* Eityisherkkyyden ymmärtäminen ja sen kääntäminen elämän rikkaudeksi ja lahjaksi

 

Hoidon este on hoitamattomat psykiatriset sairaudet.

Voit lukea hoitomenetelmästä lisää www.kairon.fi