Tarina

Kaikki alkoi romahduksesta. Paloin loppuun mainostoimistossa, enkä pystynyt enää työntekoon. Keho puhui omaa tarinaansa huutaen, enkä pystynyt enää kuulemaan sen yksittäisiä viestejä, vaan kaikki tuli päälle yhtenä suurena vyörynä.

Aloin miettimään missä olen hyvä, mitkä ovat vahvuuteni ja ennen kaikkea, mitkä heikkoudet voisin kääntää edukseni. Käänteiden kautta löysin Kairon Instituutin ja oma prosessi minuuden löytämiseksi alkoi. Kaironissa meni 4,5 vuotta opiskellessa tunteita, kehoa ja länsimaista lääketiedettä.

Aurinkoharju tuli perustettu kuin vahingossa Vantaan Tikkurilaan. Vuonna 2007 joulukuussa liiketila tuli eteeni ja yht’äkkiä huomasin sanovani sille ”kyllä”, vaikka täyspäiväinen yrittäjyys ei sillä hetkellä ollut suunnitelmissa. Iso pyörä pyörähti sellaisella vauhdilla käyntiin, ja huomasin istuvani Vehkapolun liiketilassa ilman asiakkaita tammikuun alussa 2008. Onneksi taustajoukoissa on markkinoinnin ammattitaitoa, että alkuun päästiin. Näin jälkikäteen olen tyytyväinen asioiden vauhdinhurmaan, sillä jos olisin saanut aikaa pohdiskella ja pähkäillä, Aurinkoharjua ei olisi olemassa tänä päivänäkään. Olen onnellinen, että uskalsin sanoa ”kyllä” elämälle.

Kesällä 2012 sanoin ”kyllä” itselleni ja siirsin Aurinkoharjun kotiini saadakseni aikaa ja tilaa toteututtaa itseäni rakastamani työn ohella. Aloitin opiskelemaan itsenäisesti funktionaalista lääketiedettä. Ne opiskelut veivät lopulta luontaistuotekauppaan töihin osa-aikaisesti, jossa sain toteuttaa toisenlaista ihmisten auttamistyötä. 

Kesällä 2015 erityisherkkä mieleni tunsi muuttokaipuuta maaseudun rauhaan ja luonnon äärelle oppimaan uusia taitoja, kuten intuitiota ja syvää läsnäoloa. Alkuperäisten suunnitelmien vastaisesti maalle ajautuivat vanhan hoitohuoneen tavarat, ja niin syntyi omaan rakennukseensa Aurinkoharjun toinen vastaanottotila. Täällä on tilaa vaikka huutaa ja saada tunteilleen sitä kautta voimaa. 

Seuraavat pari vuotta kuluvat Lasten- ja nuorten tunnetaito-ohjaajakoulutuksessa sekä 1,5 vuotta kestävässä intuitiokurssilla. Mielen syvimmät liikkeet ja juurisyyt ovat aina olleet intohimoni, joten niiden opiskelu ei varmaankaan koskaan ole ohi.

Nöyrä oppiminen jatkuu loppuelämäni ja Aurinkoharju tulee muuttumaan, sitä myöten kuin omistajansakin. Tervetuloa tutustumaan kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan elämästä, tunteista ja kehosta!

Nuppu Harju